GURMEE / MAITSED

8 kavalat nippi, mis aitavad su tervislikul toidul kauem värskena püsida

Salatid, tomatid, puuviljad – jah, need on tervislikud, kuid ei säili just väga kaua. Selleks, et sa iga päev poes käima ei peaks, toome sinuni nipid, et su toit kauem värskena püsiks.

#1 Pabersalvrätt salatipakis

Pane kilest salatipakikesse ka tükike majapidamispaberit. See tõmbab lehtsalati sulamisel tekkiva vee ja niisukse endasse. Niiskus aga paneb värske toidu kiiremini närbuma ja hallitama.

#2 Ära eralda banaane kobarast enne söömist

Sa võid küll mõelda, et oled tubli ja jagad oma banaanid kohe portsjoniteks ära, aga selleks, et hoida neid mitte pruuniks minemast tuleks need hoopis kobaras koos hoida ja mitte sealt lahti tirida.

#3 Pane kartulikotti üks õun

Idanema hakanud kartuleid ei taha keegi süüa. Ning parim viis selle vältimiseks, on hoida kartulikotis õuna. Õunad toodavad etüleeni gaasi, mis hoiab kartulid kauem värskete ja kõvadena.

#4 Pane õunad puuviljadest ja köögiviljadest eraldi

Etüleeni gaas on hea küll kartulitele, kuid kõigele muule mitte. Hoia õunad puuviljakausist eemal (pane need parem kilekotiga külmkappi).

#5 Ära pane tomateid külmkappi

Nii tapad sa nende maitse! Lase neil olla parem aknalaual või köögipinnal, nii säilib nende hea maitse ja mahlasus. Samuti ei tohiks sa külmakapis hoida sibulaid ja kartuleid, kuigi neid peaks hoidma pimedas ja pigem jahedamas kohas.

#6 Värskeid maitsetaimi hoia nagu lilli

Ostes kotitäie värskeid maitsetaimi ning neid seal samas kotis säilitades, võid kindel olla, et kaua need ei seisa. Pane need parem klaasikesse vette ja hoia neid oma aknalaual.

#7 Seeni hoia paberkotis

Paberkotis säilivad seened palju kauem kui plastikkotis. Paberkott aitab seentel kuivana olla, kuna paberkotis tekib niisukas ja lima.

#8 Rosinad hoia õhukindlas kohas

Kuigi rosinad säilivad kaua, siis selleks, et need oleksid mahlased ja täidlased, tuleks neid siiski õhukindlas kohas hoida.


Back to top button
Close