ELUSTIIL / HEAOLU / KULTUUR

Arvamuslugu: Igatsus koduste toitude järele

Kuigi igasugused tuntud näod teatavad järjest enam enda pühendumisest kohviku- või restopidamisele, ei paista see nišš iialgi täis saavat.

Üle kogu maa on rullunud massiivne kodukohvikupäevade laine. Neid korraldavad külad, vallad, linnaosad jne ning külastajatest ei näi puudu tulevat. Ilmselt paistab kõigest sellest aga inimeste sügav ihalus kunagise koduse toidutegemise järele, sest tänapäeval on inimestel sada muud muret kui kodus süüa teha.

Kohati meenuvad kohvikute buumi taustal ajad, mil kapsaks loeti “Lihtsaid toite” või “Kodu korrashoid”, mis olid noorte naiste tõsised abimehed. Seega ringiga taas juurte juurde! Ja supermarketites müüdav toit maitseb kokkuvõttes kõik ühtemoodi. Lisaks ajab ainuüksi ülepakendatus ja plastmassidega vooderdatud steriilsus iiveldama, pannes küsima, kui palju mikro-plasti me ikkagi sisse sööme. Legendaarsele kokanduse emale Salme Massole kuuluvat aga ütlus meie rahvuskala kohta: “Kilu tuleb puhastada paljaste kätega, mitte mängida siin mingit preilit!”

Back to top button
Close