GURMEE / MAITSED

Fookuses porgand. Hõrgud ahjuporgandid ja parim porgandikook

Ühe maitsva prae  kõrvale sobivad lisaks kartulitele ka ahjus küpsetatud porgandid, millele on maitseks lisatud mett ja sinepit. Kui soovid, võid osa porgandeid asendada pastinaakidega. 

Ahjuporgandid

Kuuele
 

1 kg porgandeid

2 sl rapsi- või oliiviõli

4 sl mett 

2 sl teralist sinepit

soola ja musta pipart

Kuumuta ahi 220 kraadini. 

Koori porgandid. Lõika esmalt u 5 cm juppideks, siis pikuti pooleks või neljaks (väiksemad porgandid võid terveks jätta).  

Sega ahjupannil õli, mesi ja sinep, maitsesta soola-pipraga. Lisa porgandid ja sega korralikult läbi. 

Küpseta porgandeid 220-kraadises ahjus 30–40 minutit, kuni need on küpsed ja kuldsed. 

Parim porgandikook.
Juta Kübarsepp

Parim porgandikook

Kümnele kuni kaheteistkümnele

Mahedamaitseline porgandikook vanilli, kaneeli ja muskaadiga.

4 muna

350 g suhkrut

400 g peenelt riivitud porgandit

250 g nisujahu

1 kuhjaga sl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

1 tl kaneeli 

0,5 tl riivitud muskaatpähklit

näpuotsaga soola

Toorjuustuglasuur:

150 maitsestamata toorjuustu

50 g pehmet võid

100 g tuhksuhkrut

Klopi munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa peenelt riivitud porgandid, sulavõi ja omavahel segatud kuivained. 

Määri 26 cm läbimõõduga (lahtikäiv) koogivorm võiga ja puista üle jahuga (või vooderda küpsetuspaberiga). 

Kalla tainas vormi ning küpseta 200kraadises ahjus 20–30 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga: kui koogi keskele torgatud puutikk enam tainaseks ei jää, on kook valmis. 

Jahuta. Kummuta või libista valmis kook vaagnale. 

Sega toorjuustuglasuuri ained omavahel ühtlaseks ning määri jahtunud koogile. 

Back to top button
Close