GURMEE / MAITSED

Hakklihastrooganov šampinjonidega

Strooganovi argisem variant valmib hakklihaga. Serveeri keedetud riisi või näiteks tagliatelle-nuudlitega.

Neljale kuni kuuele

3 sl õli

500 g väherasvast hakkliha (nt veisehakkliha)

2 kooritud ja viilutatud sibulat

3 hakitud küüslauguküünt

1 dl tomatipastat

1 sl mahedat paprikapulbrit

1 tl soola

0,5 tl musta pipart

400 g šampinjone 

5 dl kana- või veisepuljongit

150 g hapukoort

hakitud värsket peterselli

Kuumuta praepannil õli. Lisa hakkliha ja pruunista.

Pane pannile sibulad ja prae 5 minutit. Siis lisa viilutatud šampinjonid ja hakitud küüslauk. Prae veel 5 minutit, kuni seened pehmenevad.

Lisa tomatipasta ja paprikapulber ning prae 2 minutit.

Sega juurde veisepuljong ja maitsesta soola-pipraga. Lase kastmel podiseda umbes 10 minutit.

Sega juurde hapukoor, puista peale petersell ning serveeri. 

Back to top button
Close