GURMEE / MAITSED

Hõrgud banaanimaiused

Armastatud banaanikeeksist inspireeritud hommikupuder tuleks valmis segada eelmisel õhtul. Üleööpudru võib teha samasse nõusse, milles seda serveeritakse.

1 küps banaan

1 dl täistera-kiirkaerahelbeid

1 dl piima

0,5–1 dl Kreeka jogurtit

0,5 tl vahtrasiirupit, kasesiirupit või mett

0,5 tl vanillisuhkrut

kaneeli

Serveerimiseks:

Kreeka pähkleid, pekanipähkleid või parapähkleid

viilutatud banaani

mustikaid või vaarikaid

vahtrasiirupit, kasesiirupit või mett

Koori banaan, lõika tükkideks, pane serveerimisnõusse ning suru kahvliga katki. Sega juurde kaerahelbed, piim ja jogurt ning maitsesta magustaja, vanilli ja kaneeliga. Kata serveerimisnõu kinni ning pane ööseks külmkappi.

Söö niisama või kaunistatuna banaaniviilude, pähklite, marjade ja siirupi või meega.

Banaani-kohvidessert.
Juta Kübarsepp

Täiuslik hommikusöök pokaalis: banaan, jogurt ja kohv!

1 küps banaan

1 sl valmis kohvijooki

maitse järgi fariinsuhkrut või pruuni suhkrut

100 g Kreeka jogurtit

kaneeli

mandlilaaste

Koori banaan ning suru kahvliga katki. Sega juurde vähese suhkruga maitsestatud kohv.

Maitsesta jogurt soovi korral suhkru ja vähese kaneeliga.

Pane magustoidupokaali põhja banaanisegu ja selle peale jogurt. Kaunista röstitud mandlilaastudega.

Serveeri kohe.

Back to top button
Close