GURMEE / MAITSED

Keedetud maisitõlvikud

Maisitõlvikutest saab maitsva eine vilja aurutades, keetes või grillides. Kõige lihtsam on maisitõlvikud keeta vees, kuni maisiterad on pehmed ja seejärel soola peale raputada  ning kuumale tõlvikule võid peale määrida.

Maisitõlvikut võib serveerida rohke maitsevõi ning küüslauguse saiaga. Samuti võib maisi lihtsalt grillida ning seda grillimise ajal pidevalt võiga määrida.

Koostisosad:

1-2 maisitõlvikut sööja kohta
Soola
Võid

Valmistamine:

Eemalda tõlvikutelt lehed ja kõik nende alla jäävad kiud.

Aja vesi suures potis keema. Pane tõlvikud keevasse vette, kata kaanega, lase uuesti keema tõusta ja keeda 3-5 minutit, mitte kauem.

Tõsta tõlvikud potist välja ja serveeri kuumalt koos maisile sulama tõstetud võitükikeste ja soolaga. Võid kasutada ka erinevaid maitsevõisid või keeta tõlvikuid 1-2 minutit ja seejärel praadida koos või ja maitseainetega.

Close