GURMEE / MAITSED

Kerge kaalika-õunasalat

Tegime endale eesmärgiks valmistada iga päev lisaks oma põhitoidule üks suur kausitäis toorsalatit. Värsket kraami pole kunagi liiga palju ning praegusel ajal kuluvad vitamiinid väga ära.

Poes müüdavad toorsalatid on meie arust üsna kehvad ja pealegi kallid. Tahtsime, et salatite põhikomponendid oleksid soodsad ja lihtsalt kättesaadavad. Siis pole mingit vabandust salatit mitte valmistada. Kas lööd meiega kampa?

Retsept:

400 g kaalikat
200 g õunu
2 peotäit pohli või kuivatatud jõhvikaid
Kastmesse:
1/2 tl soola
2 tl suhkrut või mett
2 sl valge veini äädikat
6 sl rüpsiõli
2 tl kanepiseemneid
peterselli

Tegutse nii:

Koori kaalikas ja õun ning haki või riivi peenikesteks ribadeks.
Lisa marjad ja kanepiseemned.
Sega kokku maitseained, veiniäädikas ja õli ning vala salatile.
Sega salat veelkord läbi ja jäta vähemalt 30 minutiks maitsestuma.

Retsept: Angelica Udeküll
Foto: Lauri Laan

Back to top button
Close