GURMEE / MAITSED

Kerge seapraad puravikukastme, krõmpsuva kartulipudru ja balsamico-kreemiste tomatitega.

Käisid metsas puravikujahil ja köögis ootavad oma aia tomatid? Pakume sulle perelõunaks Tammuri talurestorani peremehe Erki Saare maitsvat retsepti ajakirja Kodu & Aed varasalvest!

Seapraad

Sea sisefileed
Vokkpanni, fooliumi, lepalaaste

Pane vokkpann tulele, aseta pannile foolium koos lepalaastudega, selle peale rest. Prae sisefileed otstest, et vedelik välja ei nõrguks. Hoia fileed mõni minut vokkpannil kaane all suitsus. Kümmekond minutit enne serveerimist pane liha ahju, kuni sisetemperatuur tõuseb u 70 kraadini. Liha peab seest jääma natuke roosaks, mitte täiesti ära kuivama. Serveerimisel lõika fileest parajad viilud, purusta lihale pipart ja pane sööjale sool käeulatusse.

Puravikukaste

Šalottsibulaid
Küüslauku
Puravikke (suurte tükkidena)
Liha- või kanapuljongit
Rõõska koort

Kuumuta šalottsibulaid ja küüslauku võis. Lisa puravikutükid, prae seened läbi. Lisa pannile liha- või kanapuljongit ning rõõska koort. Kuumuta kastet, kuni see pakseneb.


Kartulipuder

Kartuleid
Võid
Rõõska koort
Savoy kapsast
Soola

 Koori ja keeda kartulid. Keeda kapsas kergelt läbi, nii et see krõmpsuks jääks. Pressi kartulid pudruks, lisa või ning soojendatud koor ning maitsesta soolaga. Klopi puder õhuliseks ning sega sellesse savoy kapsas.

Praetud tomatid

Kirsstomateid
Balsamico-kreemi

Kasta kirsstomatid paksu ja magusasse balsamico-kreemi ning kuumuta pannil. Serveeri prae lisandina.

Back to top button
Close