GURMEE / MAITSED

Lihapallid tomatikastmes

Lihtne toit, mis maitseb kindlasti ka lastele. Serveeri koos kartulipüree või keedetud täisterapasta ning värske salatiga.

4-6 portsjonit

1-2 sibulat

3 küüslauguküünt

1 peotäis peterselli

400 g loomahakkliha

pisut soola ja jahvatatud musta pipart

1 paprika

1 suvikõrvits

400 g purustatud tomateid (konserv)

basiilikut, tüümiani või rosmariini

Koori ja haki sibulad ning purusta küüslauguküüned. Haki petersell. Sega üks sibul ja üks küüslauguküüs ning hakitud petersell hakkliha hulka. Maitsesta soola ja musta pipraga.

Veereta taignast pallid ja pruunista pannil kuldpruuniks. Võta lihapallid pannilt ja pane kõrvale.

Loputa ja poolita paprika. Lõika ära vars, eemalda seemned ja haki väikesteks tükkideks. Haki suvikõrvits.

Pane sibulad, küüslauguküüned ja ülejäänud hakitud köögiviljad pannile ja kuumuta pisut. Lisa purustatud tomatid ning maitsesta segu soola, pipra ning ürtidega. Tõsta lihapallid tagasi pannile kastme sisse ja hauta kaane all umbes viis minutit.

Back to top button
Close