GURMEE / MAITSED

NIPP! Omlett imeliseks

Omlett on erakordselt kõhtu täitev ja lihtne roog, mille valmistamine paljudele peavalu tekitab.

Hea omleti valmistamiseks on vajalik mittenakkuva pinnasega pann, milleta on väga raske hakkama saada. Kui aga pann on ootel ja vaim on valmis, et rokkida tänane omletivoor, siis loe läbi allolevad nipid ja tunne end kui hommikusöögi kuningas.

Omletisegu valmista eelnevalt kausis, kloppides lahti vähemalt kolm muna.
Enne munasegu pannile valamist lase pannil soojeneda paar minutit, kuniks pann on ühtlaselt tuline. Panni kuumus peaks olema keskmisest kõrgem, 10 palli skaalal kuskil 7.

Mittenakkuva panni puhul lisa vaid väikene tilk oliiviõli

Kui omletisegu on pannile valatud, siis hakka koheselt tõmbama munasegu äärtest panni keskele ja täida tekkinud tühimikud kallutades vedela munaga. Nii tekivad omleti sisse kurrud, mis teevad selle õhuliseks ja eriti maitsvaks. Kui muna on tahenenud piisavalt, et muna enam ei voola, siis lõpeta tegevus. Nüüd on õige aeg lisada sool, pipar ja lisandid ning keerata omlett kokku. Omleti kuumus küpsetab omleti seest kreemjaks ja mahlaseks järgeneva minuti jooksul.

Libista omlett pannilt seda kallutades taldrikule ja serveeri värskete ürtide, tomativiilude ning kodujuustu või hapukoorega.

Omletti peaks küpsetama nii kiirelt, et see ei pruunistuks liialt, kuna pruunistunud muna ei maitse hästi.

Need nipid ja näpunäited aitavad sind teel suurepärase omleti poole, kuid eks parimad õppetunnid tulevad kogemusest, seega pane pann tulele!

Close