Olde Hansa peakokk soovitab: ole moekas ja kasuta kodust toorainet!

WOWEesti.ee küsis Olde Hansa peakokalt Emmanuel Willelt, mis on sel sügisel moes toidulauale panna ja millega pere ning külla tulnud sõpru üllatada võiks?  

Restorani Olde Hansa peakokk Emmanuel Wille
Restorani Olde Hansa peakokk Emmanuel Wille

Peamine, millele Emmanuel Wille kinnitusel sel sügisel võiks rõhku panna on just kodumaised toorained ja kodused toiduvalmistamise viisid. „Past is the future,“ lausus Wille ja kinnitas, et just mineviku retseptide taaskasutusse võtmine on see, mida kindlasti teha tasub. Seepärast soovitabki Eesti ühe ainsa keskaegse menüüga restorani peakokk otsida välja vanad kokaraamatud, et äratada vanaaegsed söögid uuesti ellu. „Pakkuda võiks ka rohkem tänavatoitu, aga tervislikult ja läbimõeldult nagu restoranitoit.“

Nagu näha siis ongi viimasel ajal popid just tänavatoidud, mille võtmesõnadeks on lihtsus, kerge valmistamine ja kiirus. „See on ka odavamapoolsem ja portsjonid saab teha väiksemad.“

Trendidest kõlab sel sügisel enim ood puhastele maitsetele ja puhtale toorainele. „Arusaadavad maitsed ja lihtsus maitsetes,“ abistab Wille köögimaailmas eksinuid. Lõpetuseks on Willel veel üks reegel, mida kindlasti järgida võiks: „Vähem proteiini, rohkem värskust puuviljade ja juurviljade näol!“.

Vaata lisaks

piparkoogid

Videoretsept: suussulavad tatrapiparkoogid glasuuriga

Hiljuti ilmunud laste kokaraamatu “Lase mind kööki!” üks vahvatest retseptidest õpetab tervislike tatrajahust piparkookide valmistamist, …