GURMEE / MAITSED

Pai maitsemeeltele: Halloumi ja basiilikuga arbuusisalat

Ka sel suvel ei saa ilma uue arbuusisalati retseptita.

Sel korral oli arbuusile täienduseks kasutuses mõnusalt soolakas praetud halloumi juust ning maitseandjaks ohtralt isekasvatatud vürtsbasiilikut. No ikka päriselt ohtralt, salatilehtede asemel ja minu jaoks just basiilik selle salati üheks mõnusaks tervikuks siduski. Röstitud seemneid, punast sibulat, värsket kurki juurde ja saigi jälle valmis mõnus ja superlihtne salat, mis täiesti iseseisva toidukorrana sobib, aga muidugi võib seda ka mõne jaanipäevase grillitud liha kõrvale nautida. Soovitakski täna õhtul taldrikule kõigepealt ohtralt salatit kuhjata ja siis alles siia lisaks grillitud lihakraami nautida. Ei ole vaja ühe õhtuga oma poole aasta lihanormi täis süüa – ega see ka pärast jaanipäeva otsa ei saa.

Head isu!

Back to top button
Close