Selgusid aasta parim kondiitri- ja pagaritoode

Eesti Parim Kondiitritoode 2017 on Tuljak tume šokolaad täidisega.

Tallinna Teeninduskoolis toimunud Eesti Parima Toiduaine konkursil võidutses pagaritoodete kategoorias Eesti Pagari Pagariröst täistera. Kondiitritoodete kategoorias tuli esimeseks Kalevi Tuljak tume šokolaad täidisega.

Võidutooted saavad õiguse kanda edaspidi pakendil vastavalt tunnustust Eesti Parim Pagaritoode 2017 ja Eesti Parim Kondiitritoode 2017.

Konkurssi korraldava Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul olid mõlemas kategoorias võistlustules tasavägised tooted. Parimate valik ei olnud hindamiskomisjonile sugugi lihtne ülesanne.

Eesti Parim Pagaritoode 2017 on Eesti Pagari Pagariröst täistera.

Pagaritoodetes esikoha saavutanud Eesti Pagari Pagariröst pälvis žürii kõrgeimaid punktid tänu ülitervislikule kontseptsioonile. „Võidutoode sisaldab mett ja chia seemneid ning see vastab oma täisterasisalduse poolest ka mullu paika pandud täistera mõiste kasutamise hea tava kokkuleppele. Väärt toode iga terviseteadliku inimese toidusedelis,“ kommenteeris Potisepp.

Hindamispäeva lõpetas kõige magusam voor, mis kulus kondiitritoodete hindamisele. „Kondiitritoodete kategoorias pälvis komisjoni suurima sümpaatia legendaarsest käsitöökompvekist inspireeritud Kalevi tume täidisega šokolaad, mis on suurepärane näide tootearendusest, kus hinnatud maitsed leiavad endale uue väljundi,“ sõnas Toiduliidu juht.

Vaata lisaks

Kuidas säilitada puu-ja köögivilju võimalikult kaua värskena?

Toidupoed pakuvad aastaringselt puu- ja köögivilju, mis on tihti enne meie toidulauale jõudmist seisnud pikalt …