GURMEE / MAITSED

Taevalik topeltšokolaadikook

Muuda kõledad ja pimedad sügisõhtud magusaks ning turguta oma maitsemeeli ja vaimu tõelise šokolaadisõprade unistusega.

Toidublogija Kristian Neemela on loonud suussulavalt rikkaliku, kuid kerge konsistentsiga šokolaadikoogi retsepti, milles annavad mõnusa maitsenüansi röstitud kakao ja krõmpsuv šokolaadine küpsisepuru.

Retseptis on aukohal rikkaliku maitsega Alma maapiim, mis annab koogile tõeliselt hõrgu ja eheda meki. 

Munavaba magusroog valmib lihtsalt ega vaja ahjus küpsetamist, vaid taheneb sügavkülmas. Seetõttu on see ideaalne dessert nii pidulauale, argiõhtu magusaks üllatuseks kui ka ootamatutele külalistele serveerimiseks.

Hõrgult rikkalik šokolaadikook 

Vaja läheb:
50 g  võid 82%
100 ml 3,8%-4,2% täispiima
200 g piimašokolaadi
4 g želatiinipulbrit
130 ml  3,8%-4,2% täispiima

Serveerimiseks:

šokolaadiküpsiseid
100 g röstitud kakaopulbrit
hapukaid marju

Valmistamine:

Sulata kastrulis või, lisa Alma maapiim ja kuumuta keemiseni, seejärel võta kastrul pliidilt ja lase paar minutit jahtuda. Tükelda šokolaad ja lisa maapiima hulka, sega ühtlaseks massiks ja pane külmkappi tahenema.

Paisuta želatiin külmas vees – 4 g želatiini kohta võta 24 g külma vett, sega need väikses kausis läbi ja lase 5 minutit paisuda. Seejärel sulata želatiini, kuni see muutub vedelaks ja ühtlaseks massiks.

Teises kastrulis kuumuta piim 40 kraadini ja sega juurde želatiin. Jahuta piimamass 18 kraadini.
Sega käsimikseriga omavahel šokolaadimass ja piimamass, täida silikoonist koogivorm täidisega ja pane sügavkülma vähemalt 5 tunniks tahenema.

Hoiusta kooki sügavkülmas ja võta enne serveerimist 5-10 minutiks välja. Küpseta kakaopulbrit ahjus 1 tund 150 kraadi juures, segades iga 20 minuti tagant.

Serveeri kooki küpsisepuru põhjal, raputa peale röstitud kakaopulbrit ja lisa meelepäraseid marju.

Back to top button
Close