PUHKUS

TOP toidufestivalid, mis sügisel külastamist ootavad

Toidufestivale tuleb sel aastal Eestis palju – alates Umbrohufestivalist kuni Hapukurgifestivalini välja ja kõigest sellest, mis sinna vahele jääb. Maitsete proovimine, põnevad programmid, uudsed retseptid, toiduvalmistamine, kulinaarianaudingud – hoogsat tegutsemist juba jagub. Me kõik armastame head sööki ja mõnusat seltskonda, jõua vaid kõikjale kohale!

Kallaste kala- ja sibulalaat

31.08.2019

Kallaste kala- ja sibulalaadast on kujunenud Peipsimaa üks suurimaid traditsioonilisi suvelõpuüritusi. Iga suve augustikuu viimasel nädalavahetusel sõidavad Kallaste linna kokku inimesed igast Eestimaa nurgast ning ka naaberriikidest. Müüjad on toonud laadale erinevat kaupa, kuid muutumatu on kuulus Peipsi sibul. Igal aastal toimub lisaks laadale mitmekesine kultuurprogramm. Osaleda saab käsitöötubades, pakutakse tõelist uhhaad, toimuvad paadisõidud Peipsil, laste etendused. 

Saaremaa Toidufestival

05.09.2019 – 15.09.2019

Septembriks on kesksuvi on möödas ja suve kuumusest pääsenud rukis kullendab Saaremaa kõige rammusamatel maadel. Mõisniku vitsahirmust vaba kartul keerab mullas teist külge. Köögiviljad, mis magavad päeval ja kasvavad öösel, loevad taevatähti kõikjal üle Saaremaa. Küpsusest õhetavad puuviljad tunnevad aga üha suuremat häbelikkust oma neitsiliku priskuse pärast. Puhas õhk ja merkohin – selle nimi on Värskus, Tõeline Värskus. Eriti septembri alguses, mil Maaema on õnnistanud meid oma parimate poegade ja tütardega. Saaremaa Toidufestival pakub kogu nädala kestvat põnevat programmi, mille kohta saab öelda vaid üht: hääst sööjast on ka toidul hää meel.

Sibulatee puhvetite päev

14.09.2019

Kodukohvikute traditsioon on eestlaste seas viimaste aastate jooksul suure au sisse võetud. Ka Peipsi ja Sibulatee ei jää sellest ilma. Septembri keskel avavad oma väravad ja uksed kohalike ägedad kodud, kus pakutakse maitsmiseks parimaid põlvest-põlve edasi antud retsepte. Põhirõhk kohalikul toidul, käsitööl ning muidugi ka kultuuril.

Silmufestival Narva-Jõesuus

28.09.2019

Silmud on väga haruldane kalaliik, kuid Narva-Jõesuus püütakse silmu juba iidsetest aegadest. Traditsioonilise silmufestivali ajal on kalurite ja asjaarmastajate jaoks kalalaat, kust saab osta nii värsket kui erineval viisil valmistatud kalatooteid. Saab proovida erinevaid silmudest valmistatud toite. Soovijatele pakutakse võimalust minna koos kaluritega jõele ja kaeda oma silmaga kuidas käib silmupüük. Jõesilm on maolaadse kehakujuga, esmapilgul angerjat meenutav kala.

Pärnu Kohvikute Nädal

05.10.2019 – 13.10.2019

Kohvikute nädala raames pakuvad mitmed Pärnumaa kohvikud salatist, desserdist ja tassist teest või kohvist koosnevat einet erihinnaga. Tulge nautima maitsvaid suupisteid koos kohvi ja teega ning avastama uusi kohvikuid! Oodatud on nii pärnumaalased kui ka kaugemad külalised koos perede, sõprade või kolleegidega.  Kohvikute nädal soovib tutvustada Pärnumaal kasvatatud ja valmistatud toitu ning hoida au sees traditsioonilist kohvikukultuuri.  Seekord üllatavad teid esimesel päeval ka ühepäevakohvikud eri paigus Pärnu linnas ja Pärnumaal.
NB! Soovitame külastused ette broneerida.

Tallinna Restoranide Nädal

01.11.2019 – 07.11.2019

Tallinna Restoranide Nädal kutsub tähistama suurepärast restoranide ja toidu nädalat. Nädalat, mis on täis avastusi, meeldivaid elamusi ning tänu suurepärasele hinnale võimalust külastada ja võrrelda suurimal hulgal erinevaid restorane. Tallinna Restoranide Nädal soovib, et nii kohalikud elanikud kui ka Tallinnat külastavad turistid tunneksid, et nad on personaalselt kutsutud nautima Tallinna restoranide professionaalset taset ja külalislahkust.

Kirjutame kõikidest festivalidest ka “kuhu minna” rubriigis pikemalt!
Hoia silm peal.

Allikas: puhkaeestis.ee

Back to top button
Close