GURMEE / MAITSED

Väikesed seenepirukad

Väikesed seenepirukad sobivad hästi kergeks eineks. Kui seeneaeg saab läbi, siis nende valmistamiseks võib kasutada ka soolaseeni.

Tarvis läheb: 

300 g meelepäraseid seeni
1 sibul
2 muna
200 g hapukoort
soola-pipart
praadimiseks võid
0,5 kg pärmilehttainast

1.       Sulata tainas, rulli õhemaks ja lõika 12ks ruudukujuliseks tükiks.

2.       Kuigi lehttainas on üldiselt ise juba nii rasvane, et vormi küljest lahtitulemisega ei tohiks probleeme olla, määri muffinivormi pesad kindluse mõttes õrnalt rasvainega.

3.       Tõsta igasse pessa tainaruut, servad võivad kõrvakestena üle ääre jääda.

4.       Täidiseks tükelda seened ja sibul ning prae võis, kuni sibul on mõnusalt läbi küpsenud. Maitsesta soola-pipraga.

5.       Tõsta igasse tainapessa täidist ja vala peale lahtiklopitud muna-kooresegu.

6.       Küpseta pirukaid 200 kraadi juures seni, kuni täidis on hüübinud ja pirukad omandanud kuldpruuni värvuse.

Back to top button
Close