GURMEE / MAITSED

Wicca peakokk Angelica Udeküll soovitab: SOE SÜLT!

Laulasmaa Spa restorani Wicca peakokk Angelica Udeküll pakub sedakorda välja põneva roa jõululauale. 

SÜLT

1 seakoot

2 seajalga

1 suur koorimata sibul

2 keskmist porgandit

10 tera musta pipart

3 loorberilehte

soola

Pane liha potti ja vala üleni peale külma vett. Lase keema ning riisu kohe pinnale kerkiv vaht.

Lõika porgandid ja sibul pooleks, rösti kuival pannil või pliidiplaadil. Lisa need potti.

Keeda sülti tasasel tulel vähemalt 3 tundi või kuni liha tuleb kondi küljest lahti. Poole keetmise ajal lisa pipar, loorber, sool.

Tõsta liha leemest välja ja lase kaanega kaetud kausis veidi jahtuda. Siis tee liha peeneks.

Kurna leem läbi sõela ning vala lihale. Seejärel sega ja tõsta vormidesse.

VEISESABA LEEM

300 g veisesaba

1 suur sibul

1 porgand

1 juurpetersell

6 tera musta pipart

4 tera vürtsi

2 loorberilehte

soola

Lõika veisesaba juppideks. Pane liha potti ja vala peale külm vesi, mis on sellest üle. Lase keema ning riisu kohe pinnale kerkiv vaht.

Lõika porgandid ja sibul pooleks ning rösti kuival pannil või pliidiplaadil. Lisa need potti.

Keeda leent tasasel tulel paar tundi või kuni liha tuleb kondi küljest lahti.

Poole keetmise ajal lisa vürtsid ja sool.

4. Kurna leem läbi sõela.

NB! Sabaliha võid kasutada süldis.

Serveerimiseks neljale

4 süldiportsu

4 keedetud ja praetud kartulit

12 miniporgandit

2 sl võid

8 dl lihaleent

2 sl mädarõigast

100 ml hapukoort

värske rõika õhukesi laaste

sibulahelbeid

ürdivõrseid

Lõika kartulid umbes 1 cm paksusteks viiludeks ning prae kergelt võis.

Lisa pannile miniporgandid ja moori paar minutit.

Vahusta hapukoor, lisa mädarõigas.

Tõmba rõikast koorimisnoaga õhukesed laastud.

Aseta taldrikule kartuliviilud ja porgandid. Tõsta lusikaga süldiportsule mädarõikakreem, millele puista röstitud sibulahelbed ja rõikalaastud. Vahetult enne söömist vala süldile kuum leem.

Back to top button
Close